Lifehacks för hundägare

Hur härlig än sommaren är för oss människor kan det krångla till det för hundar i och med koppeltvång och varma dagar. Men det finns enkla saker du kan fixa själv istället för att behöva köpa ännu fler prylar i djuraffären. Vi har samlat sommarens (och några till) bästa lifehacks för din hund.

Paraply som parasoll

Ta för vana att alltid ha ett litet hopfällbart paraply i strandväskan. Det funkar som ett parasoll för din pälskling att svalka sig under när solen gassar.

Portabel dusch

Tips för dig som bor i stan och inte har närhet till vatten så din hund kan bada. Fyll en rengjord blomspruta med kallt vatten och spraya hunden mellan varven. Obs! funkar endast om du inte använt blomspruta i uppfostrande syfte.

Hemmagjord glass

Frys in bitar av din hunds mat i isbitr eller bitar av vattenmelon så får den egen glass att svalka sig med under varma dagar.  Som en bonus får den får i sig extra vatten. 

Utan koppel året runt

Under perioden 1 mars till 20 augusti råder så kallat “koppeltvång”. Men för att vara på den säkra sidan är en lång spårlina en perfekt lösning, hunden får springa fritt och du har hundra procent kontroll. Win win!

Godisregn som aktivering 

Picknick och parkhäng hör sommaren till för oss människor men för våra hundar kan det bli lite väl tråkigt ibland. En enkel aktivering är att slänga ut en näve godis eller foder på gräsmattan eller i skogen så får hunden eget litet projekt att hitta alla godbitar.

Bebistandborse till liten hund

Istället för att lägga pengar på specialtandborstar för hund funkar barn- eller till och med bebistandborste precis lika bra, speciellt för de allra minsta hundarna. Tandborstar för människor och främst barn har ofta mjukare strån och blir inte lika hårda som hundtandborstar. 

Snabb hårborttagning

Lång eller kort päls spelar ingen roll, hundhår har en tendens att leta sig in överallt. Ett enkelt knep är helt vanliga diskhandskar, blöt dem något och samla sedan ihop håret enkelt genom att dra dina händer över möbler eller kläder.