Djurskyddet satsar på streams på Spotify

I tuffare ekonomiska tider minskar många människors möjlighet att stötta välgörenhet. Djurskyddet Sverige har därför tänkt kreativt och hittat ett nytt sätt för att människor att ge – utan att ta från egen ficka: Ett album på Spotify.

En ko, en häst och en kanin är några av artisterna bakom ljudspår som Hit the Hay och Bovine Blues på albumet Chill for Change. En samling white noise-ljud av och för djur. Albumet består av tio spår där samtliga är baserade på ljudupptagningar från djuren och finns tillgängligt på bland annat Spotify.

– Just nu är det många som har det tufft ekonomiskt vilket gör att man inte har möjlighet att stötta djuren i samma utsträckning som innan. White noise är en av de snabbast växande genrerna globalt och streamas enormt mycket på Spotify. Albumet gör det alltså möjligt att lyssna på ljud som man gillar samtidigt som man gör skillnad – de streamade intäkterna går tillbaka till djuren, säger Sara Frick, insamlings- och kommunikationschef på Djurskyddet Sverige.

Omslaget till Chill For Change.

Oavsett ekonomiskt världsläge sätts inte Djurskyddets arbete på paus. Några av de frågor som Djurskyddet bedriver just nu är att behålla och utöka betesrätten för mjölkkor, rädda övergivna katter samt konsumentinformation om ullprodukter.

– Vi kommer inte att kunna lösa djurskyddsproblemen idag eller imorgon, vi behöver jobba långsiktigt för att höja djurens status. Det här albumet är som ett sorts pensionsspar för djuren, det kommer generera pengar så länge kanalen finns kvar och därmed gynna vårt jobb under lång tid framöver, säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare på Djurskyddet Sverige.

Lyssna på Chill For Change här 🎧