Fjärde året för Petit Halloween

30 oktober är det återigen dags för alla hundars favoritpromenad, Petit Halloween. Eventet hålls som tidigare år till förmån för organisationen Hundar Utan Hem.

För fjärde året i rad anordnas spökpromenaden Petit Halloween söndagen 30 oktober. För alla hundar i Stockholm sker samlingen på Greta Garbos Torg på Södermalm klockan 11:00-13:00. Det går självklart bra att delta på distans via sociala medier.

Även i år tillägnas eventet Hundar Utan Hem som räddar och omplacerar hundar från Sverige, Irland och Polen.

– Det senaste året har antalet svenska hundar som behöver ett nytt hem ökat. Det vi ser är så kallade pandemihundar som många gånger inte är vana att lämnas ensam och som inte fått så mycket träning. Hundarna är unga, ofta runt ett år. Vi får också in hela valpkullar som uppfödarna inte hittar hem till på grund av att efterfrågan på hundar minskat efter pandemin, berättar Carina Olsson, grundare av Hundar Utan Hem.

Hundar Utan Hem deltar även under eventet och berättar om sitt arbete och svarar på besökarnas frågor. De första 50 hundarna på plats på Greta Garbos Torg får en goodiebag med produkter från promenadens sponsorer: Hugo & Celine, Best Friend, petgood och DogDater genom att swisha valfri summa till Hundar Utan Hem. Bakom Petit Halloween står Petit Banana PR – Sveriges första och enda PR-byrå och influencernätverk för husdjur.

– Att klä ut sig och sin hund är självklart frivilligt. Vi är måna om hundars välmående och förutsätter att hundägare känner sin hund bäst och vet vad hen är bekväm med, säger Emma Svensson på Petit Banana PR.

Anmäl dig och din hund till promenaden redan idag så är du med och stöttar Hundar Utan Hems viktiga arbete.