Världens största kattkonferens

Japp, du läste rätt. Den 29 september anordnar Världsnaturfonden WWF ett gigantiskt Zoommöte för Sveriges alla katter. Uppdraget: Rädda tigern!

Vilda katter och tamkatter har en hel del gemensamt genetiskt. Något som skiljer dem åt är att tigern är på väg att utrotas – det finns endast cirka 3 900 vilda tigrar kvar på jorden.

Världsnaturfonden WWF bjuder därför in alla Sveriges katter och deras ägare till ett stort och viktigt möte via Zoom för att informera om hur man kan hjälpa till. Världens största kattkonferens sker den 29 september klockan 12.30-13.00 och leds av folkkära multitalangen Daniel Norberg. För varje anmäld deltagare skänker sponsorn FirstVet 50 kr till WWF.

Tigerexperten informerar

– Vi vågar se positivt på framtiden och tack vare vår omfattande, globala satsning med naturvård har trenden vänt. WWF Sverige har som mål att under 2022 bidra till relevanta fältprojekt och påverkansmål för WWFs globala arbete att bevara tigern, säger Louise Carlsson, tigerexpert WWF Sverige.

Under mötet kommer tigerexperten Louise Carlsson prata om organisationens arbete med att bevara tigern. Dessutom medverkar veterinären Suzanne Jernberg från FirstVet för att berätta om likheter och olikheter mellan tigrar och katter.

Alla som deltar får en goodiebag med rabattkod till FirstVets webbshop och ett nummer av tidningen Kattliv.

Vill du vara med och rädda tigern? Läs mer och anmäl dig och din katt här!