Detta är en annons från Dashing Dogs

Stor guide: Hundsakerna du inte kan vara utan

Om du är hundägare vet du att det finns ett till synes oändligt utbud av föremål och tillbehör som du kan köpa till din lurviga vän. Men alla är inte nödvändiga – många av dem är helt enkelt överflödiga. I den här guiden tar vi en titt på de hundleksaker och redskap som de flesta faktiskt behöver, samt vad som kan vara bra att ha men som du inte behöver köpa som det första du gör. Vi kommer också att ge exempel på hundsaker som du definitivt kan klara dig utan.

Här listar vi hundsaker som kan sägas utgöra något slags grundpaket och som i stort sett alla hundägare har användning för. Det här är saker som du bör ha köpt innan en hund kommer in i ditt hem.

Först på listan är ett hundhalsband eller sele och koppel. Detta är en ett måste för alla hundägare, och det är något som du definitivt bör köpa innan du tar hem din hund. Ett halsband eller en sele är viktigt för identifiering, och ett koppel är viktigt för promenader och resor till hundparken eller skogen. Det finns ett stort antal olika halsband, selen och koppel på marknaden, så ta dig tid att hitta ett som passar. Ett tips är att välja ett lätt och tåligt i kanvas.

Nästa punkt på listan är mat- och vattenskålar. Det finns alla möjliga olika hundskålar på marknaden, från enkla plastskålar till mer genomarbetade alternativ i keramik eller rostfritt stål. Välj en stabil modell med låg kant.

Därefter måste du tänka på hundmat. Precis som för människor finns det alla möjliga olika kostbehov och preferenser när det gäller hundar, så det är viktigt att göra din research innan du köper något. Allra enklast är att du frågar uppfödaren om vilket märke som rekommenderas. 

Slutligen behöver du en hundbädd. Hundar behöver en plats att sova på precis som människor, och en hundbädd är den perfekta lösningen. Det finns alla möjliga olika sorters hundbäddar på marknaden, från enkla mattor till mer genomarbetade bäddar med upphöjda sidor. Välj en som är lagom stor och helst tvättbar.

Där har du de fyra saker som får sägas vara allra viktigast. Utöver dessa får det även anses lämpligt att ganska snart införskaffa:

  • Bajspåsar – Gärna miljövänliga, alla behöver dem
  • Filt – Även hundar behöver en snuttefilt ibland
  • Godis – Att använda som belöning när ni tränar
  • Leksak – Spara skor och annat, skaffa en leksak som är bitvänlig

Den allra första tiden med en liten hund är följande saker inga måsten, men räkna med att behöva skaffa dem tids nog:

  • Klotång, fästingborttagare, sårrengöring och blodstoppare
  • Hundtandkräm, tandborste, schampo och en mjuk borste

Så, nu är du kittad! Nu saknas bara hunden.