8 lurviga filmstjärnor

Mänskliga filmkaraktärer i all ära, men hjärtat klappar lite extra för fyrbenta sådana. Redaktionen har listat kända omänskliga filmstjärnor som synts på den vita duken genom åren. Har du koll på dem alla?

8. Bruiser (Legally Blonde)

Den blivande advokaten Elle (Reese Witherspoon) har en otroligt söt kompanjon i filmen Legally Blonde. Chihuahuan Bruiser syns bredvid Elles sida genom hela första filmen, samt i uppföljaren. Den första filmen släpptes 2001 och den andra 2003. Bruiser hette Moonie i verkliga livet och var en hundskådespelare, han fick bli 18 hela år innan han gick bort 2016.

https://www.instagram.com/p/BfbhuDEAcW5/

7. Båtsman (Vi på Saltkråkan)

Nästa filmstjärna, Sankt bernhardshunden Båtsman! Hur gullig är inte denna stora och lurviga vovve? Serien ”Vi på Saltkråkan” hade premiär 1964. På bilden syns Tjorven (Maria Johansson) med hennes bästavän Båtsman.

https://www.instagram.com/p/CQQZK5aL-wu/

6. Crookshanks (Harry Potter)

Alla Harry Potterfans lär känna igen den här kända missen. Crookshanks syndes för första gången i filmen ”Harry Potter och fången från Azkaban” när han adopterades av Hermione (Emma Watson). Crookshanks är en röd perserkatt. Ett kul citat från filmen:

Ron Weasley : ”Köpte du det monsteret? ”

Hermione Granger : ” Han är underbar, eller hur? ”

https://www.instagram.com/p/BhfC–nn7zF/

5. Max (Grinchen)

Grinchen (Jim Carrey) i ”Grinchen – julen är stulen” från år 2000 är en grön, speciell figur som bor högt över byn i en grotta. Hunden Max är Grinchens bästavän och enda sällskap. Max ras är okänd, men riktigt söt är han iallafall.

https://www.instagram.com/p/Bc9x_20jTmK/

4. Papi och Chloe (Chihuahuan från Beverly Hills)

I Disneys Chihuahuan från Beverly Hills är huvudkaraktärerna inga mindre än Chloe och Papi, två små Chihuahuor. Filmen kom ut 2008 och uppföljaren släpptes 2011. Mer än 200 hundar är med i filmen, Dobermanns, Pudlar, Schäfrar, Mopsar och fler.

https://www.instagram.com/p/BgsVF2AH_iM/

3. Marley (Marley & Me)

”Marley & Me” hade premiär 2008 och handlar om John Grogan (Owen Wilson) och Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) som skaffar sig en söt, men bråkstake till hund. Golden retrievern Marley är filmens stjärna. I verkliga livet hette hunden Clyde och han var tydligen riktigt busig även när kamerorna var avstängda.

https://www.instagram.com/p/CTCrxFZsKpb/

2. Air Bud (Air Bud – vilken lirare!)

Golden Retrievern Buddy i filmen ”Air Bud – vilken lirare!” är både filmstjärna och basketproffs. En dag när Josh (Kevin Zegers) står och tränar basket så dyker det upp en bortsprungen hund, Buddy. Josh och Buddy blir goda vänner och det visar sig även att Buddy är en riktig fena på bland annat basket. Filmen hade premiär 1997.

https://www.instagram.com/p/CB5vS-shJYv/

1. Lassie (Lassie på äventyr)

Lassie är hunden/hundarna som till och med fått en egen stjärna på Hollywood Walk of fame. Den första Lassiefilmen ”Lassie på äventyr” kom ut 1943. Den filmen nominerades till en Oscar. Med åren har fler Lassiefilmer släppts. De hundar som spelat den långhåriga Collien Lassie under åren är minst sagt filmstjärnor!

https://www.instagram.com/p/CXRCMBOs1mK/