DIY – hemmagjort påskgodis till hunden

I samarbete med boken “Baka eget hundgodis” har vi fått möjlighet att dela ett recept med er inför påsken. Boken är skriven av hundpsykologen och vår Petit Expert Charlotte Swanstein samt fotografen och formgivaren Mia Fahrenholz som står för recepten i boken. 

Jordnötsrutor (ca 2 plåtar)

100 g dinkelflingor
100 g osaltade jordnötter
100 g vetemjöl (kan bytas ut mot glutenfritt mjöl)
1 ägg
0,25 dl hönsbuljong (späd gärna ut lite extra för att minska salthalten)

Gör såhär!

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) och klä en plåt med bakplåtspapper
  2. Mixa dinkelflingorna med jordnötterna fint i en matberedare
  3. Blanda med mjölet
  4. Tillsätt ägget och hönsbuljongen och knåda ihop allt till en deg
  5. Kavla ut degen till en drygt 5 mm tjock platta. Skär ut rutor i 1×1 cm.
  6. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min tills de känns torra och krispiga! 

Varför ska du baka ditt eget hundgodis? Jo, förutom att det är roligt så får du kontroll över exakt vad som finns i godiset. Det är enkelt att välja själv vilka ingredienser som ska ingå efter din hunds preferenser eller i vissa fall allergier. Dessutom är det kostnadseffektivt! Eftersom att godiset bakas helt utan tillsatser och konserveringsmedel anses det som färskvara och klarar sig cirka två veckor efter att det tillagats.