Så kan du hjälpa djuren i Ukraina

Petit Papers redaktion riktar våra tankar till alla människor och djur som far illa i Ukraina. Här är en guide till hur du kan bidra till arbetet med att rädda de drabbade djuren:

Under den senaste tiden har det startats flera insamlingar till Ukraina. Många hjälper både människor och övergivna djur. Det är viktigt att kolla upp att insamlingarna kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och att insamlingarna sker via organisationer som ingår i Tryggt givande från Giva Sverige.

Djurens rätt har öppnat ett 90-konto för att underlätta för de som vill skänka pengar till arbetet med att rädda djur i Ukraina. Gåvor som skickas till plusgirokontot 90 00 63-9 fördelas till behövande organisationer. Pengarna går till akuta och långsiktiga behov.

Djurskyddet har startat en insamling på plusgirokontot 90 01 066 där gåvan ska märkas med UKRAINA. Gåvor från privatpersoner dubblas och skickas vidare till systerorganisationer i Ukraina och länderna runt omkring.

Kattbnbs iniativ ”Fredens Tassar” går ut på att de tipsar om välgörenhetsorganisationer som hjälper djur i Ukraina. De har verifierat legitimiteten på organisationerna för att säkerställa att pengarna går till behövande djur och deras människor. Ett av deras tips är UAnimals som bland annat utbildar och förespråkar djurens rättigheter. De delar ut insamlade pengar till flera mindre djurhem i Ukraina. Här kan du hjälpa dem med deras arbete.

Hundar Utan Hem har hjälpt folket och hundarna i Ukraina genom att bland annat åka dit med förnödenheter och foder som de samlat in. De har även hjälpt ett hundstall där de lyckades evakuera 26 hundar till Polen. För att stödja Hundar Utan Hems så kan du bland annat bli månadsgivare eller skänka en gåva. Här kan du läsa mer.

Källa: Svensk Insamlingskontroll, Giva Sverige