90 000 följer Paulas hundtrim

Under hösten 2020 förverkligade Paula Andersson sin dröm och startade upp ett eget hundtrim i Östervåla. Hon är mycket uppskattad och många besöker henne regelbundet för att ge sin pälskling en ny look. Paula är även populär på Tiktok, 90 000 människor följer henne för att få en inblick i hur livet ser ut som hundfrisör.

På en gård i Östervåla utanför Uppsala, står ett rött litet hus i trä. Där inne förbereder Paula för sin första kund Hubbe. Han är en av Paulas många stamkunder som kommer på besök regelbundet. Idag ska Hubbe få en kort och praktisk frisyr. Paula berättar att hennes favoritras att arbeta med är pudlar. 

– Pälsen går att jobba mycket med, de kan se ut på så många olika sätt. Urfällningar på bland annat Siberian Huskys är också roligt, då flyger pälsen runt här inne.

Uppstarten av Rosenlund Hundtrim

Paula är diplomerad hundfrisör och har varit det sedan 2018. Hon började sin karriär som anställd i en djurbutik i Uppsala. Efter något år fick hon möjligheten att starta eget. I samband med öppningen av Rosenlund Hundtrim så blev Paula viral på appen Tiktok. Med tiden har hennes konto ”Rosenlundhund” blivit mer och mer populärt och mängden följare har vuxit. 

– Första videon exploderade. Det var helt omedvetet, det bara hände, säger Paula.

Paula filmar mycket från hennes dagar i trimmet och från hundbesök där hon blivit extra nöjd med resultatet. Då och då får tittarna även se lite från Paulas fritid med hennes egna hundar. Många är intresserade av hennes yrke och ställer mycket frågor. Paula menar att hon alltid filmar när hon klipper stora hundar, de videorna är omtyckta. 

– Jag vill göra det som folk vill se. Det är ett ovanligt yrke jag har, många vet inte hur det går till under ett besök hos en hundfrisör. Jag har inte hunnit förstå hur många som vill kolla på mina videos. Det har gått så fort, säger hon. 

Många Tiktokanvändare menar att Paulas videos är mysiga och “satisfying”. Hon berättar att hon har fått kommentarer där folk berättar att de inte alls är hundmänniskor men att de älskar att kolla ändå. Framgången på Tiktok har lett till att ryktet om Rosenlund Hundtrim har spridit sig, många kunder reser långt för att låta Paula piffa till deras hundar. 

Att vara hundfrisör 

Det bästa med yrket tycker Paula är att få träffa alla fyrbenta vänner. Hon tycker även om att göra skillnad och få se hur glada ägarna blir när de ser resultatet. Hon berättar dock att det är lätt att vara självkritisk, speciellt när hon får in svårhanterliga hundar. 

– Jag kan inte alltid göra så fint som jag vill, men man får inte vara så hård mot sig själv. Det jobbar jag mycket med. Allt måste inte bli perfekt. 

Hittills har Paula jobbat ensam och brukar oftast ta emot ungefär tre kunder per dag. Förhoppningsvis så kommer hon snart att anställa en till hundfrisör som kan hjälpa till. Framöver planerar Paula att jobba på i trimmet och lägga ner mer tid på Tiktok. Hon har även en dröm om att börja med uppfödning och att starta upp ett litet hundpensionat.

– Jag har ett väldigt flexibelt jobb eftersom jag har hundtrimmet i trädgården. Jag älskar att ha allt så nära, berättar Paula.