Hundar promenerar för en god sak på Halloween

Snart är det äntligen dags för alla fyrbenta monster att återigen få promenera årets läskigaste hundpromenad, Petit Halloween. Det årliga välgörenhetseventet bjuder in hundar från hela landet att spöka till förmån för den ideella organisationen Hundar Utan Hem under Halloweenhelgen.

I år är den populära spökpromenaden Petit Halloween tillbaka i fysisk form efter pandemin – men även digitalt för alla hundar ute i landet. Den digitala promenaden äger rum 29-31 oktober på sociala medier där deltagarna medverkar på hemmaplan. Alla som befinner sig i Stockholm söndag 31 oktober är välkomna att delta i den fysiska promenaden på Greta Garbos Torg på Södermalm kl 11.00-14.00. 

Ökat behov av omplaceringar

Promenaden sker återigen till förmån för den ideella organisationen Hundar Utan Hem som omplacerar hundar från Irland och Sverige. Under pandemin är det fler som tagit beslutet att skaffa hund och Hundar Utan Hem ser en kraftig ökning av förfrågningar på svenska omplaceringar. Många börjar komma tillbaka till jobbet och rutiner man kanske inte riktigt hade räknat med när man skaffade hunden. 

Jag vill dock framhålla att det är ett bra val att kontakta oss om man behöver ett nytt hem till sin hund och det kostar ingenting att få hjälp. Det svåra är när det är väldigt bråttom att hitta en bra lösning, säger Carina Olsson, ordförande på Hundar Utan Hem. 

I takt med att veterinärkostnaderna har stigit så har även djurförsäkringar blivit dyrare. 

– Vi ser en oroande trend att fler har valt att inte försäkra sina hundar. Det gör också att fler hundar inte får den veterinärvård som de behöver när de blir sjuka och att även unga hundar avlivas för att veterinärkostnaderna blir för dyra utan försäkring. Flera av de hundar som vi får in är i behov av någon form av veterinärvård och vi är väldigt tacksamma för alla som deltar i Petit Halloween och gör det möjligt för oss att hjälpa även dem. Hoppas vi ses på plats! säger Carina Olsson.

Hundar Utan Hem deltar även under eventet och berättar om sitt arbete för alla besökare och svarar på frågor.

Inget tvång på utklädnad

De första 50 hundarna på plats på Greta Garbos Torg får en goodiebag med produkter från promenadens sponsorer. Bakom Petit Halloween står Petit Banana PR – Sveriges första och enda PR-byrå och influencernätverk för husdjur. 

– Vi är otroligt glada att kunna anordna ett fysiskt event i år! Samtidigt bjuder vi in hundar i hela landet och följer upp förra årets digitala succé. Du är välkommen att komma förbi och uppleva Petit Halloween oavsett om du har egen hund eller inte. Att klä ut sig och sin hund är självklart frivilligt. Vi är måna om hundars välmående och förutsätter att hundägare känner sin hund bäst och vet vad hen är bekväm med, säger Emma Svensson, grundare Petit Banana PR.

Petit Halloween 2021