Koppel och halsband i kork – Frankie’s

Svenska hundvarumärket Frankie’s är mest kända för sitt veganska hundgodis. Nu lanserar de handgjorda koppel och halsband i kork – 100% veganskt och hållbart i olika storlekar för att passa alla trendiga jyckar.

Frankie’s korkkollektion är tillverkade av naturlig kork från Portugal, ett lätt och tåligt naturmaterial som passar både stora och små hundar.

– Kork är ett av världens bästa naturmaterial. Det är ett av få material vi människor kan använda där ”ju mer vi använder desto bättre” är i stor utsträckning är möjligt att tillämpa. Korkekskogarna är som stora naturreservat med en biologiska mångfald som är bland de rikaste i världen. Skogarna är hem åt miljoner djur, bland annat flera
utrotningshotade arter. När vi använder kork ser vi till att de uråldriga ekskogarna bevaras, säger Josefine Andersson på Frankie’s.

Priset för halsbanden är 320-900 SEK och kopplen 400-990 SEK. Kollektionen finns i både svart och naturfärgat och säljs på hemsidan samt exklusivt i butiken Green Laces i Stockholm.

Frankie’s grundades 2019 och började sin verksamhet med att baka veganskt hundgodis. Företaget består av Josefine som designar, bakar hundgodis, tillverkar hundhalsband och koppel, Joakim som ansvarar för kommunikation och ekonomi, och hundarna Sickan, Hilda och Frankie som är grundbulten i företaget.