En dag på Kattcenter

Norrtälje Kattcenter är ett katthem, kattklinik, butik, beteenderådgivning och pensionat för katter. Så här ser en vanlig dag ut hos föreningen som kämpar för utsatta kissar.

Föreningen Kattcenter ligger i Norrtälje och består av flera delar under samma tak med ett gemensamt mål; att hjälpa utsatta katter. Det är en ideell förening som i första hand hjälper hemlösa katter, men även katter som behöver nytt hem för att ägaren inte kan ha kvar katten av någon anledning, katter som kommer via veterinären för att de lämnats in för avlivning eller när det inte finns någon som kan ta hand om katten när husse eller matte avlidit. 

Kattcenter räddar varje år över 400 katter och dessutom hjälper de till med kastrering av stall- och ladugårdskatter och annan veterinärvård där den behövs.

Så här ser en dag ut för de lyckliga kissarna som hamnar på Kattcenter.

Klockan 08.00: Gonzo vill ha frukost NU!

Gonzo.

Klockan 08.30: Bella och Einstein får frukosten serverad.

Klockan 10.00: Några som väntar på sin tur att få roomservice.

Gunilla hittades med ett brutet framben och lämnades in till en klinik. Ingen ägare kunde hittas och då ingen ville ta på sig kostnaden för hennes vård riskerade hon att avlivas, men katthemmet kontaktades och Gunilla blev opererad. Nu är hon i sjukstugan för hon får inte hoppa och busa runt.

Klockan 13.00: De sociala katterna får komma ut och i tur och ordning och umgås med några av våra besökare.

Norrman är ny på katthemmet. Äldre trasig herre som levt ute och haft det svårt. Nu är han trygg, varm och mätt i magen. Han ska få återhämta sig innan han får ett nytt hem.

Klockan 14.00: Pepsi är 20 år och är på hälsokontroll.

Pepsi.

Klockan 14.00: Även Tiger, 23 år, får gå på hälsokontroll.

Tiger.

Klockan 15.00: Socialisering inne hos några av de blygare katterna.

Klockan 18.00: Några kissar som väntar på kvällsmaten.

Läs mer om hur du kan stötta Kattcenter här och följ gärna deras arbete på Instagram och Facebook.