Kattbädd i 100% ekologisk bambu – Miwo Design

Baboo kattbädd från svenska Miwo Design är tillverkad av 100% ekologisk bambu. Bädden är formad som en skål anpassad för att passa i kattmöblerna från Miwo Design men går utmärkt att använda som separat kattbädd då den har plan botten. För att göra det mjukt och skönt för katten finns mjuka måttanpassade dynor att köpa till, det går också att lägga i en mysig filt eller kattens favoritkudde. Baboo kattbädd finns i tre färger, bambu, mörkbrun och vit. Bädden kostar 750 SEK och är 43 cm i diameter och 13,5 cm hög. 

Hållbart med bambu

Fördelarna med att använda bambu som material är många. Förutom att det är slitstarkt är bambun snabbväxande och går enkelt att odla ekologiskt. Då bambu i sig är antibakteriellt och inte angrips av skadedjur behövs inte heller några kemikalier för att odla det. 

Miwo Design är ett svenskt familjeföretag som tillverkar och säljer exklusiva designmöbler och accessoarer för katter och hundar. Alla produkter tas fram med omtanke om djuren i första hand och möblerna tillverkas på ett litet anrikt möbelsnickeri utanför Borås. 

Källa: Miwo Design