Tvinnade koppel för en god sak – Found My Animal

Found My Animal är ett amerikanskt varumärke för husdjur och kanske mest kända för sina tvinnade koppel och halsband. Men de tillverkar också selar, väskor och kläder, allt för en god sak – husdjur som behöver ett nytt hem.

Foto: Denjo Dogs

Allt började med ett möte mellan de två omplacerade chihuahuaorna Walter och Walter samt deras mattar Bethany Obrecht och Anna Conway. Snabbt enades de kring att de ville hjälpa fler hundar som behöver nya hem. Deras gemensamma förkärlek till hantverk och med inspiration från en fiskare i familjen designade de koppel gjorda med rep, mässing och vaxad kanvas. Deras första handgjorda tvinnade koppel blev en omedelbar succé och var starten på Found My Animal.

Varje koppel är unikt och har en nummerbricka på sig som som det står “FOUND” på för att sprida budskapet om vikten av att adoptera ett husdjur. En del av intäkterna från Found My Animals försäljning går till att stödja djurskydds- och räddningsorganisationer. På deras hemsida finns mer information om husdjur som är i behov av nya hem. I Sverige finns Found My Animal att köpa hos Denjo Dogs.

Källa: Found My Animal