Hundleksaker i naturliga material med gott samvete – Swaggin Tails

Det skandinaviska hundvarumärket Swaggin Tails tillverkar egna miljövänliga produkter för hundar. Deras senaste kollektion LÄDER består av leksaker i naturligt garvat läder och rep är tillverkat i Sverige av hållbara material utan att snåla på designen. Petit Paper har fått möjligheten att prata lite mer om de nya produkterna med företagets medgrundare Göran Portefaix. 

Var tillverkas de nya läderleksakerna och hur går det till?

– Vi är extra stolta över LÄDER-kollektionen eftersom lädret kommer från välkända Tärnsjö Garveri och är spill från designmöbelproduktion. Vilket innebär att vi tar vara på befintlig energi och resurser samt spar på miljön. Själva lädret kommer från svenska bönder och är naturligt garvat. Det är svårt att hitta bättre läder.

– Leksakerna sys sedan av interner på en svensk anstalt och det känns riktigt spännande att få vara med och sysselsätta en annars så glömd grupp av människor. En del tycker vi är smått galna som säljer en sån otroligt fin produkt som hundleksak, men vi tycker det är kul och vill att hundarna ska ha det bästa.

Berätta mer om materialet, är det äkta läder och i så fall hur är det behandlat? 

– Ja, de är naturgarvade. Det betyder att man inte jobbar med några kemikalier alls, utan använder vegetabilier i garvningsprocessen istället.

Vad är tanken bakom designen? 

– Vi kombinerar den klassiska hundbensformen med lite andra former som t ex en ödla. Vi håller på att provsy nya leksaker till kollektionen och snart kommer ni få se lite andra roliga former. Vi tycker formerna i kombination med det otroligt vackra och väldoftande lädret gör att blir det en väldigt härlig produkt. 

Finns det några fördelar med leksaker som är tillverkade av läder och rep?

– Rep är bra och omtyckt av de flesta hundar. Det möjliggör att man kan kampa med leksaken och den får på så vis ett bredare användningsområde. Lädret är väldigt slitstarkt, det innehåller inga kemikalier och har en naturlig doft. Som bonus är lädret otroligt vackert.

Leksakerna finns att köpa hos utvalda zoobutiker i Stockholm samt på Swaggin Tails hemsida. Priset för leksakerna varierar mellan 99 – 129 SEK beroende på form. 

Källa: Swaggin Tails