Årets hundpromenad Petit Halloween blir digital

Petit Halloween är en hundpromenad med välgörande ändamål i samband med Halloween och sker till förmån för den ideella organisationen Hundar Utan Hem, som genom sitt engagemang räddar och omplacerar avlivningshotade och övergivna hundar från Irland och Sverige. Pengarna som samlas in kommer användas till veterinärvård och arbetet att hitta nya hem till hundarna.

– Under pandemin har många jobbat hemma och skaffat hund. Det är jätteroligt och även på Irland har många hemlösa hundar fått hem när många har varit hemma från arbetet. Något som tyvärr blivit värre är antalet vanvårdsfall och antalet skadade hundar som kommer in i behov av veterinärvård. I vissa fall har någon försökt avliva hundarna själva men misslyckats. Veterinärkostnaderna för att rädda dessa hundar är höga och vi är enormt tacksamma för alla som deltar i Petit Halloween och på så sätt gör det möjligt för oss att hjälpa fler hundar, säger Carina Olsson, ordförande Hundar Utan Hem.

Årets upplaga av Petit Halloween äger rum torsdag 29 oktober till söndag den 1 november och sponsras av flera olika företag inom husdjursbranschen; husdjurskedjan Arken Zoo, hundmat- och godistillverkaren Hugo & Celine, hundaccessoarföretaget Collar Of Sweden, hundbageriet Dog Bakery Stockholm samt djurförsäkringsbolaget Bought By Many som också skänker 15 kronor per deltagare som anmäler sig till promenaden.

Bakom Petit Halloween står Petit Banana PR som också är noga med att deltagarna inte tvingar sina hundar att klä ut sig.

– Förra året kunde vi samla alla i Vasaparken men under rådande restriktioner kring corona väljer vi istället att göra promenaden digital vilket gör att alla kan vara med! Oavsett var i Sverige man bor. Att klä ut sig och sin hund är frivilligt, vi är måna om hundars välmående och förutsätter att hundägare känner sin hund bäst och vet vad hen är bekväm med, säger Emma Svensson, grundare Petit Banana PR.

De 100 första som anmäler sig får en goodiebag hemskickad till sig med produkter och rabatter från promenadens sponsorer. Alla deltagare uppmanas att dela sina Halloween-bilder under hashtagen #petithalloween på Instagram för chansen att vinna fina priser.

Petit Halloween 2020

Facebook-event
Anmälningslänk

Källa: Petit Banana PR