Recension: Rockybox

Nu lanseras Rockybox, en helt ny hundbox med tillhörande prenumerationstjänst. Vi har tagit en närmare titt på innehållet och recenserat septemberboxen efter Petit Selecteds värdeord hållbarhet, trend och design.

Innehåll Rockybox septemberbox:
• Virkad tuggleksak
• Ben the Frisbee i filttyg
• Oh Deer! – hundsnacks med rådjurskött (Rockybox) 90g
• Beef it Up! – hundsnacks med nötkött (Rockybox) 90g
• Training Snack (PrimaDog) 50g
• Wild Bites (PrimaDog) 100g
• Laxolja (Buddy Pet Foods) 50ml

Pris från 249 kr (värde ca 400 kr).


Hållbarhet

Kartongen är återvinningsbar och innehållet är sparsamt förpackat med silkespapper.
Leksakerna är tillverkade i Kina. De saknar information om hållbarhet och återvinningsmöjligheter.
Rockybox egna hundsnacks saknar tillverkningsland och ursprung för råvaror men då systerbolaget Buddy Pet Foods foder tillverkas i en fabrik i Tyskland gissar vi att även dessa kommer därifrån.
PrimaDogs Training Snack med kycklingsmak är tillverkad i Kina – läs mer om varför kycklinggodis från Kina är en omdiskuterad hälsorisk hos VetHem.
PrimaDogs Wild Bites är tillverkade i Europa enligt deras hemsida.
Buddy Pet Foods laxolja är förpackad i plastflaska och saknar information om återvinning och förvaring. Obs! Öppnad fiskolja bör alltid förvaras i kylskåp då härsken olja är mycket farligt för hundar.

Trend

En hundbox som skickas hem automatiskt varje månad känns helt rätt i tiden! När du signar upp dig på tjänsten kan du dessutom ange om din hund är allergisk mot något – modernt och nytänkande. Däremot tycker vi att det är synd att Rockybox inte fokuserat på mer hållbara och lokalproducerade produkter i dessa tider. Var är ekohundboxen?

Design

Både logga och grafisk profil känns kul och tilltalande. Boxen är gullig och blir en rolig utmaning att öppna för alla fyrbenta vänner. Snyggt förpackat med silkespapper och klistermärke med Rockybox egna logga.


Här kan du läsa mer om Rockybox och prenumerera på tjänsten!