Lifehacks för kattägare

Livet med katt handlar inte bara om gos och lek. Ibland behövs lite extra list för att få katt- och människoliv att fungera tillsammans. Med lite fantasi och kreativitet går det att lösa det mesta från sönderklösta möbler till illaluktande kattlådor. Vi har listat några lifehacks för kattägare.

Slipp sönderklösta växter

Om katten får en egen växt som den gillar låter den ofta bli andra växter. Ampellilja är en extra kattvänlig växt, läs mer i vår växtguide här.

Spara pengar på leksaker

Det behöver varken vara dyrt eller svårt med leksaker till katter. Ibland är det enkla roligast, knyckla ihop en tidningssida och vips har din katt en helt ny leksaksboll.

Omvänd antiklösspray

Har du problem med att din katt klöser sönder soffan eller mattor? Testa att spraya kattmynta där du vill att katten SKA klösa.

Gör plats i fönstret

De flesta katter gillar att sitta och spana ut genom fönstret. För de som har smala fönsterbrädor finns det anpassade fönsterbrädor för katter. Här finns en från Trixie. 

Säkra upp krukor och prydnader

Katter klättrar på allt som de anser att de får plats på oavsett om de faktiskt får plats eller ej. Testa att sätta dubbelhäftande tejp under blomkrukor och andra prydnadssaker så välter de inte lika lätt. 

Ljus utan eld

För att vara på den säkra sidan kan batteridrivna värmeljus vara något som tryggar i ett kattbebott hem.

Väldoftande kattlåda

Lukten av kattlåda är tyvärr något som de flesta kattägare måste hantera, trots frekvent tömning. Testa att strö lite lösté i lådan nästa gång, det gör att det inte luktar lika illa.