Kattmöblerna som får ta plats

Klösträd från golv till tak, fjäderbeklädda leksaker och kattlådor i färgglad hårdplast är varje heminredares mardröm. Vi har letat med ljus och lykta och hittat kattsakerna som gör kissarna nöjda och hemmet till en kattvänlig inredningsdröm!

Tänk om kattens alla prylar kunde vara lika snygga som funktionella. Här är ett urval av de snyggaste kattillbehören på marknaden just nu.

Matskålar

Matskålar som alltid ska stå framme får gärna smälta in med resterande inredning, det har polska Labbvenn tagit fasta på och designat en dubbelmatplats i ek med stilrena matskålar i betong.

Tyska husdjursföretaget MiaCara har designat en clean och ergonomisk matplats i aluminium.

Svenska Louie Loke har tagit fram vackra matskålar i keramik, handgjorda i klassiska porslinsfabrikerna i Gustavsberg utanför Stockholm.

Louie Loke

Möbler att hänga i

Labbvenn har tagit fram ett snyggt sidobord med skön hängmatta till kissen under.

Även möbeljätten IKEA har lanserat en kollektion för pälsklingar med till exempel det här snygga sidobordet med kattgömma.

Klart att katten ska ha ett eget krypin! Kolla in den här snygga igloon i ekologisk bambu från svenska Miwo Design som även kan fungera som sidobord.

För alla som vill ha koll på sin kisse rekommenderas det här innovativa och snygga soffbordet med rottinghammock under glasskivan från japanska E&Y.

Franska Meyou Paris säljer snygga kokonger för både klös och vila som smälter in i trendiga hem.

Rotting är en stark trend just nu och trendkänsliga MiaCara har tagit fram en mysig korgkoja för alla katter som vill ha en stund för sig själva men ändå vara med där det händer.

Leka och klättra

Rotting är även ett utmärkt material för leksaker. Miwo Design säljer egendesignade färgglada rottingbollar med bjällra inuti.

Klösträd är stora möbler som syns, så varför inte välja ett som gärna får ta plats? MiaCara har tagit fram ett klösträd i massivt trä med klösyta i filt och en mysig sovplats högst upp.

MiaCara

Cat’s Flowers klösträd är ett gulligt och prisvärt alternativ om för katter som älskar att klättra.

Ett klösträd i kaktusform blir en rolig inredningsdetalj, från Designed by Lotte.

Kattlådor

Är de klassiska plastkattlådornas sista dag kommen? MiaCara utmanar med lyxig designlåda i aluminium som passar in i vilket hem som helst – och ser ut som allt annat än en toalett.

MiaCara