Svenskarna blir lyckligare av katt

Är katter rena lyckopiller? Det verkar så. Hela 95% av Sveriges kattägare säger att de blir lyckligare av att umgås med sin katt.

Att gosa och leka med din katt ger inte bara livskvalitet och stimulans för katten, det kan också göra dig som kattägare till en lyckligare människa. I en omfattande undersökning har Agria Djurförsäkring frågat sina kunder vad som gör dem lyckliga – och imponerande 95% av svenskarna uppger att de blir lyckliga av att umgås med sin katt.

Katter tröstar

Var fjärde svensk kattägare säger dessutom att katten ger bäst tröst i svåra stunder, till och med bättre tröst än vänner, familj och partner. Alla som någon gång haft katt kan säkert känna igen sig i katters otroliga förmåga att känna av sinnesstämningar och krypa upp i den famn som behöver det mest.

I undersökningen som genomfördes i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien uppger 87% av svenska kattägare att de älskar sin katt. Förutom Sverige var det bara Storbritannien som hyste mer kärlek för sin katt, 95% uppger att de älskar sin fyrbenta vän.

Källa: Agria Djurförsäkring