Vad händer med ditt djur när du dör?

Få av oss har nog tänkt tanken, men vad händer egentligen med ditt husdjur om du hastigt går bort? Initiativet ”Djuränklingar” hjälper sällskapsdjur att hitta ett nytt hem om husse eller matte dör.

Det kan kännas konstigt att tänka på döden. Och kanske ännu konstigare att planera för livet efter döden för de som finns kvar, både människor och djur. Begravningsbyrån Fonus funderade på hur de kunde hjälpa sällskapsdjur som blivit änklingar att hitta nya hem efter att husse och matte gått bort. Tillsammans med Djurskyddet Sverige tog de därför fram initiativet ”Djuränklingar” som aktivt ska hjälpa sällskapsdjur att hitta en ny familj om de blir ensamma kvar. 

Ensamhet och sorg

Kampanjen ”Djuränklingar” ska även öka medvetenheten om den utbredda ensamheten i Sverige och hur ett sällskapsdjur kan hjälpa människor i sorg. Ett djur som blivit ensam kan bli en ovärderlig livskamrat för en i sin tur lika ensam människa.

Djurskyddet Sveriges lokalföreningar omplacerar varje år över 2 500 djur som behöver nya kärleksfulla hem. Läs mer och hitta din lokalförening här.

Hos Fonus finns även ”Vita Arkivet”, ett slags testamente där du kan berätta vad du önskar ska hända med ditt djur om du dör.

Läs mer om ”Vita Arkivet”