Tips på roliga aktiveringar i corona-tider

Vi kan nog alla komma överens om att våra husdjur är de som drar vinstlotten under corona-tider då det är många som tillbringar mer tid hemma. Men hur härligt det än må vara så kan din hund behöva lite extra stimulans för att inte bli uttråkad medan husse eller matte sitter och jobbar. Att aktivera hunden och leka tillsammans stärker också relationen mellan er.

Agria Djurförsäkringar har satt ihop några tips och råd som du enkelt kan göra hemma och din hund får utlopp för sina naturliga beteenden både psykiskt och fysiskt. Tips är att använda fodret som hunden äter istället för bara godis!

  • Ge hunden en utmaning genom att gömma en köttbulle eller annan godbit i en toarulle. Vik ned kanterna i båda ändarna och ge till hunden.
  • Du kan också gömma godbitarna i en handduk och lägga på golvet. Låt hunden själv sniffa fram sitt ”byte”.
  • Med hjälp av en vanlig plastlåda kan hunden få klura fram en lösning, lägg godbitarna på golvet och plastlådan ovanpå.
  • En lite svårare uppgift är att stoppa in en lagom stor godsak i en liten eller stor pet-flaska, den ska enkelt kunna hällas ur när flaska vänds upp och ned. Här krävs en motiverad hund.
  • Viktigt! Håll koll så hunden inte får i sig något olämpligt.

Källa: Agria